PricewaterhouseCoopers

PricewaterhouseCoopers (PwC) — міжнародна мережа компаній, що пропонують професійні послуги у галузі консалтингу та аудиту. Під «PricewaterhouseCoopers» розуміються компанії, що входять до глобальної мережі компаній PricewaterhouseCoopers International Limited, кожна з яких є самостійною юридичною особою. Компанія існує протягом понад 160 років і входить до так званої великої четвірки аудиторських компаній. Штаб-квартира мережі – у Лондоні.

PwC створена внаслідок злиття. Pricewaterhouse була заснована Самуелем Лоеулем Прайсом у 1848 році в Лондоні, Coopers Brothers – Вільямом Купером у 1854-му. У 1957 році Coopers Brothers & Co об’єдналася з McDonald, Currie & Co (Канада) та Lybrand, Ross Bros & Montgomery (США), і була створена фірма Coopers & Lybrand. Сьогоднішню назву аудиторська фірма отримала у 1998 році після злиття Pricewaterhouse та Coopers & Lybrand. PricewaterhouseCoopers входить у «велику четвірку» аудиторських компаній (поряд з KPMG, Ernst & Young та Deloitte).

PricewaterhouseCoopers

PwC є мережею самостійних юридичних осіб, що діють у 154 країнах світу. Зокрема, 2009-го відзначалося 20-річчя присутності в Росії. У PricewaterhouseCoopers є офіси в Москві, Санкт-Петербурзі, Южно-Сахалінську, Казані (відкритий в 2008 році), в Єкатеринбурзі, у Владикавказі (відкриті в 2009 році), в Краснодарі та в Новосибірську (відкриті в 2011 році), у Вороні відкритий у 2012 році) та Ростові-на-Дону (відкритий у 2014 році). У 2009 році було закрито тольяттінський офіс у зв’язку з нестачею клієнтів у регіоні. Станом на 2009 рік у Росії працювало близько 2300 співробітників.

PwC активно працює в Україні з 1993 року. Регіональна мережа включає головний офіс у Києві та представництва у Львові та Дніпрі, які пропонують повний спектр послуг.

Загалом у PricewaterhouseCoopers працюють понад 223 тис. фахівців із 157 країн, офіси компанії розташовані у 776 містах. За 2016 рік прибуток компанії склав 35,9 млрд. доларів США. Причому лише приблизно половина цієї суми зароблена безпосередньо на послугах з аудиту – PwC також надає юридичну допомогу та проводить податкове та інше консультування. Серед її клієнтів – 415 із 500 найбільших компаній світу за версією журналу Fortune Global.

Залишити коментар:

Site Footer