E-invoicing

E-invoicing – технологія проведення платежів в Інтернеті або оплата товарів та послуг через виставлення клієнтом електронних рахунків в інтернет-магазинах для оплати в інтернет-банкінгу.

Банки e-invoicing використовуються для надання своїм клієнтам можливості здійснювати онлайн-платежі за товари та послуги в інтернет-магазинах за допомогою інтернет-банку. Для здійснення платежу клієнту не потрібно створювати електронний гаманець, оплата підтверджується безпосередньо в інтернет-банку.

E-invoicing

Визначившись із покупкою, клієнт на сайті веб магазину вибирає спосіб розрахунків через інтернет-банк. Вводить свій логін і підтверджує в інтернет-банку оплату виставленого рахунку.

Безпека таких розрахунків забезпечується тим, що покупець не запроваджує свої реквізити.

Наприклад, на російському ринку сервіс e-invoicing своїм клієнтам пропонує Альфа-Банк, який співпрацює з WebMoney та ROBOKASSA. Завдяки цій послузі клієнт може розраховуватися з веб-магазинами – партнерами даних компаній через інтернет-банк. В інтернет-магазинах або сервісах клієнти Альфа-Банку — користувачі інтернет-банку або мобільного банку можуть вибрати спосіб оплати Альфа-Клік або Альфа-Мобайл, ввести свій логін на сайті магазину або спеціальних сторінках партнерських систем, виставити собі електронний рахунок та підтвердити його у своєму особистому кабінеті «Альфа-Кліка» або «Альфа-Мобайла». Платіж відбувається миттєво.

За цей обслуговування банком та іншими учасниками розрахунків може стягуватися комісія.

Залишити коментар:

Site Footer