Ціна покупця

Ціна покупця, бід (bid price) –

  1. ціна, за якою покупець готовий (згоден) придбати одиницю товару; фактична грошова сума купівлі партії товару над ринком. У ціні покупця відбивається попит даний товар, споживчі переваги цього товару над ринком, тому ціну покупця називають ціною попиту. На ринку за ціною покупця здійснюються угоди купівлі-продажу за умов перевищення пропозиції над попитом;
  2. найменша із двох цін, запропонованих учасником фондового ринку або фінансовим інститутом в операціях з акціями чи паями пайового фонду, тобто. та ціна, за якою учасник ринку готовий купити у інвестора акції чи участь.

Ціна покупця — фактичний грошовий вираз вартості товарів, реалізованих над ринком, яким здійснюються угоди купівлі-продажу за умов перевищення пропозиції товарів над попитом них. Формування ринкової ціни як ціни покупця (на ринку покупця) означає, що фактична ціна складається нижче за рівень ринкової вартості товару.

Ціна покупця відображає інтереси покупця, що прагне придбати товар дешевше на даному ринку і зараз.

Ціна покупця – ціна, запропонована покупцем і вигідна йому, курс покупців: ціна, за якою покупець готовий, згоден і здатний придбати одиницю (партію) товару.

Ціна покупця формується, виходячи з власних уявлень особи, що набуває товар, про корисність товару, його необхідність, оцінки та порівняння з аналогічними заміщувальними товарами, залежно від моди на даний товар, а також з урахуванням рівня доходів покупця, що є у нього в наявності грошових коштів. Загалом у ціні покупця відбивається його попит на даний товар, споживчі переваги цього товару на ринку, тому ціна покупця може бути названа ціною попиту.

Залишити коментар:

Site Footer